Headlines
Αναρτήθηκε: Κυριακή 11 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Πάτρα: Μουσική για βιολοντσέλο και πιάνο στο “Μουσικό Μάϊο”

Την Τετάρτη 14 Μαΐου στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του Μουσικού Μαΐου, η Τίνα Ντουφεξιάδου
στο βιολοντσέλο και η Κατερίνα Καραμπάτσα στο πιάνο θα ερμηνεύσουν έργα των J. S. Bach, A. Vivaldi, P.I. Tchaikovsky, E. Granados και César Cui.
Η Τίνα Ντουφεξιάδου ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολοντσέλο σε ηλικία 10 ετών στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητή το Νικόλαο Κοτζιά, από όπου και έλαβε το 2003 το δίπλωμα της. Παράλληλα, ήταν μέλος της μαθητικής ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Τάτση Αποστολίδη. Συνεχίζοντας τις σπουδές της, παρακολούθησε μαθήματα δίπλα στον Βύρωνα Φιδετζή, τον Maarten Mostert, καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας του Άμστερνταμ και τον Ρενάτο Ρίπο, βιολοντσελίστα της Καμεράτα. Έχει εμφανιστεί ως μέλος ορχήστρας στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Intrarti και έχει συμπράξει με σολίστες όπως ο Δημήτρης Σγούρος, ο Τάτσης Αποστολίδης, ο Άρης Γαρουφαλλής, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, η Μυρσίνη Μαργαρίτη κ.α. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών, αποφοιτεί το 2008 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών. Το Ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 απέκτησε το Postgraduate Diploma in Cultural Management and Policies από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και από το 2010 συνεργάζεται με τη Νένα Βενετσάνου στην οργάνωση των συναυλιών της.
Η Κατερίνα Καραμπάτσα γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας απ' όπου και αποφοίτησε με πτυχίο πιάνου το 1992 (τάξη Λ. Ρίζου) και πτυχίο αρμονίας. Παράλληλα με τη φοίτησή της στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του πιάνου στο Ωδείο Αθηνών αποφοιτώντας το 1997 με δίπλωμα πιάνου (τάξη Α. Γαρουφαλή). Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύμη, Κω, κ.ά.) και στο εξωτερικό (Κύπρο, Αλβανία, Αγγλία, Ιαπωνία).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής και υποστηρικτή την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ και θα γίνει στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, με ελεύθερη είσοδο. Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου 2610-277740 και στον ιστότοπο www.fe-odeiopatron.gr

Από το Blogger.