Headlines
Αναρτήθηκε: Πέμπτη 8 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αμετάβλητο αναμένεται να διατηρήσει, στο επίπεδο του
0,25%, το βασικό επιτόκιό της κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Παράλληλα, δεν αναμένεται να προχωρήσει σε άλλα μέτρα νομισματικής πολιτικής, τουλάχιστον έως την επόμενη συνεδρίασή της τον Ιούνιο, εκτιμούν αναλυτές και στελέχη της αγοράς που απάντησαν σε σχετική έρευνα του πρακτορείου Reuters. 

Το ενδιαφέρον της αγοράς, ωστόσο, έχει στραφεί στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 15.30 (ώρα Ελλάδος) συνέντευξη του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις του αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της Eυρωζώνης, η οποία εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλό πληθωρισμό. 

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,7% τον Απρίλιο, έναντι 0,5% τον Μάρτιο, αλλά διατηρήθηκε χαμηλότερα του αναμενομένου. Σε έρευνα του Reuters, 40 εκ των 52 ερωτηθέντων οικονομολόγων και στελεχών της χρηματαγοράς διετύπωσαν την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να προσεγγίσει το επίπεδο του 0,5% κατά το προσεχές διάστημα ή να καταγράψει σημαντική υποχώρηση από τα παρόντα επίπεδά του. 

Πέραν της μεταβολής των επιτοκίων της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει επίσης στη διάθεσή της εργαλεία τόνωσης της ρευστότητας, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο.

Από το Blogger.