Headlines
Αναρτήθηκε: Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Τα στοιχεία του Λ.Σ. διαψεύδουν τον Σαμαρά που μίλησε για μείωση των λαθρομεταναστών

Τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος διαψεύδουν τον Α. Σαμαρά που από τη Μυτιλήνη επιχείρησε προεκλογικά να «παραμυθιάσει» τους 
κατοίκους των νησιών του Αιγαίου πώς η είσοδος των λαθρομεταναστών έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Τι είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς; «Τα τελευταία χρόνια, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, στην Ελλάδα μπήκαν λιγότεροι λαθρομετανάστες απ’ όσους έφυγαν. Αλλά στα ακριτικά μας νησιά η πίεση συνεχίζεται».

Τι ισχύει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος; Κατά το πρώτο 4μηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά 142% οι συλλήψεις μεταναστών που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Πέρυσι οι συλλήψεις από το Λιμενικό και την Ελληνική Αστυνομία είχαν φτάσει περίπου τις 1.800, ενώ φέτος έφτασαν τις 4.363.

Και μιλάμε για συλλήψεις όχι για πραγματικά στοιχεία, διότι αυτά είναι εφιαλτικά. Ακόμη και με τζετ σκι περνάνε στα ελληνικά νησιά χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς.

Ο κ. Σαμαράς λοιπόν παραποιεί την πραγματικότητα για να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως είπε απευθυνόμενος σε κατοίκους της Μυτιλήνης, «εσείς είστε η Νέα Ελλάδα που αγαπάτε αυτόν τον τόπο…Όχι αυτοί που ήθελαν να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες, όχι όσοι υποστήριζαν την παρανομία και τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων».

Εκτός του ότι ζει μάλλον στο δικό του κόσμο ο κ. Σαμαράς για να λέει πώς οι λαθρομετανάστες μειώθηκαν, όταν φτάνουν καραβιές από τα τουρκικά παράλια, αποκρύβει πώς την τεράστια ευθύνη για την αύξηση τους τη φέρει το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συγκυβερνά σήμερα.

Μήπως ξέχασε το πρωτόκολλο επανεισδοχής που υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου για να την επαναπροώθηση 1.000 λαθρομεταναστών το χρόνο όταν μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες; Σίγουρα όχι για τον είχε καταγγείλει, αλλά τώρα δεν τον συμφέρει και μάλιστα προεκλογικά να το σκεφτεί.

«Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα από την ίδια την Ελλάδα και από τους εταίρους μας που επιτέλους ξύπνησαν και κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι και δικό τους…», είπε ο κ. Σαμαράς.

Για ποια πρόσθετα μέτρα μιλάει όταν το Λιμενικό Σώμα δεν έχει σκάφη και προσωπικό να κάνει περιπολίες στα ελληνικά νησιά και ανταλλακτικά να επισκευάσει τα υπάρχοντα. Κυρίως όμως, για ποια πολιτική μιλάει ο κ. Σαμαράς; Γι’ αυτή του «μην ενοχλείται τους Τούρκους που αλωνίζουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων»;

Και πώς ακριβώς ξύπνησαν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. «Στήνοντας» την Ελλάδα στον τοίχο για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, όταν οι Τούρκοι δουλέμποροι βούλιαξαν σκοπίμως τη λέμβο με τους λαθρομετανάστες όπως κάνουν καθημερινά έξω από άλλα νησιά, όπως πρόσφατα στη Σάμο;

Η κυβέρνηση αδυνατεί να κάνει μία μεταναστευτική πολιτική που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών, υποκύπτει στους εκβιασμούς του σουλτάνου Ερντογάν να φτιαχτεί τζαμί στην Αθήνα και υποστηρίζει τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη που θέλει να μετατρέψει την πρωτεύουσα σε «Μέκκα» για να κάνει το χατίρι του εγκληματία Τζ. Σόρος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Ελλάδα «πνίγεται» στους λαθρομετανάστες με μέσα σε αυτούς δημιουργούνται θύλακες ακραίων ισλαμιστών που δεν θα δίσταζαν να κάνουν αυτά που κάνουν στη Συρία ή σε άλλες μουσουλμανικές χώρες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από το Blogger.