Headlines
Αναρτήθηκε: Σάββατο 10 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Πάτρα: Επιμορφωτικό σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ στην εκπαίδευση

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης
με θέμα: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ στην εκπαίδευση ενηλίκων», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ στο Κουκούλι της Πάτρας από τις 7 μέχρι τις 9 Μαΐου 2014. Το σεμινάριο είχε ως πρωταρχικό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών του ΙΕΚ Πάτρας προς τους σπουδαστές του. Παράλληλα με τους εκπαιδευτικούς του Δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας συμμετείχαν εκπαιδευτές όλων των δομών της Δια Βίου Μάθησης.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι είχαν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με την εναρκτήρια συνάντηση, τη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού συμβολαίου, τη διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών των ενήλικων εκπαιδευόμενων, τα χαρακτηριστικά των ενηλίκων εκπαιδευόμενων, τις θεωρίες μάθησης ενηλίκων, τις συμμετοχικές εκπαιδευτικές τεχνικές. Επίσης, την τρίτη και τελική ημέρα του Σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους σε ομάδες (workgroups), μέσα από τις οποίες επεξεργάστηκαν θέματα σχετικά με τη μεθοδολογία σχεδιασμού διδακτικών ενοτήτων, το σχεδιασμό μικροδιδασκαλιών, την οργάνωση του εκπαιδευτικού χώρου καθώς και τη χρήση των εποπτικών μέσων διδασκαλίας.
Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από τους κ.κ. Ιωσήφ Φραγκούλη Επικ. Καθηγητή ΑΣΠΑΙΤΕ και Καθηγητή Σύμβουλο ΕΑΠ στη ΘΕ «Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων», Καραλή Θανάση, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, και Παναγιωτόπουλο Γεώργιο, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Καθηγητή Σύμβουλο στο ΕΑΠ, με την συνεργασία τόσο του Διευθυντή Παναγιώτη Αναγνώστου όσο και των μελών της Διοίκησης του Δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας, οι οποίοι συνέβαλαν με την πολύτιμη και κυρίως εθελοντική προσφορά τους στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του σεμιναρίου.













Από το Blogger.