Headlines
Αναρτήθηκε: Σάββατο 3 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

"Γιατί το SUPER B «ξέχασε» την πρόσκληση για το debate στον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο;"

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Δυσάρεστες εντυπώσεις άφησε το debate που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαΐου στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας Super B. Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με όσα προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο που αφορά στην ισότιμη συμπεριφορά απέναντι στους υποψηφίους δημάρχους δεν προσκλήθηκε ΠΟΤΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (για τους άλλους 3 υποψηφίους δεν γνωρίζουμε αν εκλήθησαν στο debate).
Συνολικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι 12. Κι όμως στο Super B το βράδυ τις Παρασκευής 2 Μαΐου παρόντες ήταν μόνο 8. Είχαν προσκληθεί οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Νίκος Οικονομόπουλος, Χρήστος Πατούχας, Κώστας Πελετίδης, Βίβιαν Σαμούρη, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Τζουραμάνης, Κώστας Χριστόπουλος. Τόσο στο γραφείο του υπ. Δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, όσο και στον εκπρόσωπο τύπου της παράταξης Γιάννη Πομώνη δεν απευθύνθηκε κανείς από το κανάλι της Αγ. Ανδρέου για να γνωστοποιήσει την διεξαγωγή του debate, ως όφειλαν.
Το θέμα αγγίζει τα όρια της δημαγωγίας ενώ τίθεται ζήτημα πλημμελούς άσκησης και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος των εμπλεκομένων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν εκλήθη ΠΟΤΕ στο συγκεκριμένο debate σε αντίθεση με debate άλλων τηλεοπτικών σταθμών όπου έχει παραβρεθεί ανελλιπώς και όποτε του ζητήθηκε.
Ήταν λάθος του τηλεοπτικού σταθμού; Γίνονται τέτοια λάθη; Και ειδικά για μια παράταξη της δυναμικής του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου; Κανένας δεν πρέπει να φιμώνεται μπροστά στον πατρινό λαό, εκτός κι αν ο ίδιος το επιθυμεί και δεν δηλώσει το παρόν.
Αναμένουμε απάντηση από τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού και επιφυλασσόμαστε να θέσουμε το ζήτημα ακόμη και σε επίπεδο ενώσεως συντακτών ή και ως προς τον τηλεοπτικό σταθμό καθώς ο εκλογικός νόμος σε τέτοια θέματα είναι ιδιαίτερα αυστηρός.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΡΤΑΛ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ (thebest.gr, patrasevents.gr, xespao.gr κ.α.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ DEBATE
Απόψε στο Super B εκλογικό debate με την συμμετοχή 8 υποψηφίων για τον Δήμο της Πάτρας-Ποιοί συμμετέχουν
Σήμερα Παρασκευή 2 Μαίου 2014 θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση για τον Δήμο της Πάτρας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό SUPER B. Στο συγκεκριμένο εκλογικό debate, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά στις 21.00, έχουν προσκληθεί οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Νίκος Οικονομόπουλος, Χρήστος Πατούχας, Κώστας Πελετίδης, Βίβιαν Σαμούρη, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Τζουραμάνης, Κώστας Χριστόπουλος.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί με τους όρους του τηλεοπτικού debate. Θα υπάρχει ένας κύκλος πολιτικών ερωτήσεων για όλους τους επικεφαλής, καθώς επίσης έξι κύκλοι για τα καυτά θέματα της Πάτρας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής αναμέτρησης θα τεθούν στους υποψηφίους οι ερωτήσεις των τηλεθεατών, οι οποίες θα λαμβάνονται από δημοσιογράφους, θα αξιολογούνται και θα ομαδοποιούνται, ώστε να μεταφέρονται οι πλέον ουσιώδεις προς απάντηση από τους υποψηφίους. Τις ερωτήσεις θα μεταφέρουν από τα στούντιο της οδού Αγίου Ανδρέου οι δημοσιογράφοι του σταθμού.
Ο χρόνος που θα υπάρχει για κάθε απάντηση θα είναι 90 δευτερόλεπτα, με το γνωστό περιορισμό των debate.
Τέλος, ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος θα έχει στη διάθεσή του δύο λεπτά στην τελευταία φάση της εκπομπής να περιγράψει την πρόταση του ίδιου και της παράταξης του για την πόλη και να απευθυνθεί στους δημότες.
Το ντιμπέιτ θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Γεώργιος Πλής και Δημήτρης Χωρίτος & από τα Studio της Αγ.Ανδρέου οι Νίκος Αγγελόπουλος και Απόστολος Βουλδής.

Από το Blogger.