Headlines
Αναρτήθηκε: Παρασκευή 16 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Πάτρα: Συγκλονίζει η ιστορία του Ανδρέα - Ξεπέρασε τον κίνδυνο, έχασε τον πατέρα του

Η κίνηση των μαθητών του Λυκείου Ρίου συγκλονίζει. Διοργανώνουν
εκδήλωση για τον συμμαθητή τους που τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα που είχε σημειωθεί στη Ρίζα Ναυπακτίας και το οποίο είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κόσμος».

Όταν έχεις τέτοιους φίλους, παίρνεις δύναμη για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής και να ξεπερνάς τα εμπόδια, όποια και αν είναι αυτά, όσο μεγάλα και αν φαίνονται. Ο Ανδρέας Τόκας, πριν από λίγο καιρό είχε χάσει τον πατέρα του. Ήταν το τροχαίο δυστύχημα στη Ρίζα Ναυπακτίας όπου ο 44χρονος Κώστας Τόκας χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής του βρήκε τραγικό θάνατο.

Η είδηση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Ρίου, αλλά και την Πατραϊκή κοινωνία. Ο 17χρονος γιός του ήταν από πίσω στη μηχανή, συνεπιβάτης του, βαριά τραυματισμένος. Ο Ανδρέας, δίνοντας όλο αυτό το διάστημα την δική του μάχη στην εντατική για να κρατηθεί στη ζωή, βγήκε νικητής. Ξεπέρασε τον κίνδυνο (ήταν στην Εντατική) και όσο περνούν οι μέρες και η υγεία του βελτιώνεται.

Από εκεί και πέρα οι φίλοι του να ναι καλά. Οι συμμαθητές του στο ΓΕΛ του Ρίου όλες αυτές τις ημέρες ήταν δίπλα του, κρατώντας του το χέρι, δίνοντας του κουράγιο. Δεν μένουν όμως μόνο στην ηθική στήριξη.

Σήμερα Παρασκευή, στις 16 Μαΐου, τα παιδιά του Ρίου, οι συμμαθητές του και όχι μόνο, διοργανώνουν εκδήλωση στο κατάστημα «Παραθιν Αλος», στη παραλιακή, για να συγκεντρώσουν χρήματα, βοηθώντας οικονομικά την οικογένεια του Ανδρέα Τόκα που πλέον έχει μείνει χωρίς στήριγμα.

Τα χρήματα θα βοηθήσουν στην κάλυψη μέρους των ιατρικών δαπανών που θα χρειαστεί, αλλά και των ψυχολόγων που θα πρέπει να παρακολουθήσουν τον 17χρονο, ύστερα από το μεγάλο σοκ που υπέστη.

Την εκδήλωση των παιδιών του Ρίου στηρίζει με την υπέροχη φωνή της και η νεαρή Πατρινή τραγουδίστρια Βασιλική Μουρίκη που άλλωστε είναι από το Ρίο, αλλά και μαθήτρια του ΓΕΛ. Μαζί με την Βασιλική θα είναι και ο Πατρινός μουσικός Χρήστος Θεοδωρόπουλος. Μπράβο στα παιδιά!

Από το Blogger.