Headlines
Αναρτήθηκε: Δευτέρα 5 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Π. εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Π. εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην ομάδα Μπάσκετ του Α.Σ.Α. ΚΟΡΟΙΒΟΣ για την άνοδό της στην
Α1 Εθνική, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ευχόμαστε να έχετε την ίδια επιτυχημένη πορεία και στη νέα κατηγορία, εκπροσωπώντας επάξια την ευρύτερη περιοχή μας.
Παράλληλα θεωρούμε υποχρέωση μας να απαντήσουμε στην ανυπόστατη και παραπλανητική ανακοίνωση για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον μεταξύ μας αγώνα Βόλεϊ την Τετάρτη 30/4/14 στην Αμαλιάδα.
Μια ανακοίνωση όπου προσπαθεί ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ να μεταθέσει τις αποκλειστικές του ευθύνες στην ομάδα μας, ενοχοποιώντας αθλητές μας, αλλά διαψεύδοντας ακόμη και παράγοντες του που δήλωναν στον τύπο: «….Δυστυχώς στο όλο πλήθος βρέθηκαν και κάποιοι που δεν είχαμε δει ποτέ και δεν έχουν σχέση με το βόλεϊ.  Ίσως επειδή πλησιάζει το ντέρμπι μπάσκετ (σ. αύριο Κόροιβος-Καβάλα όποιος νικήσει θα ανέβει στην Α1) να ήθελαν να κάνουν προθέρμανση….».
Άραγε στην επόμενη ανακοίνωση σας, μήπως μας χρεώσετε και τους οπαδούς που μπήκαν στο γήπεδο σαν φίλους της Ε.Α.Π., που εισήλθαν για να προπηλακίσουν τους αθλητές μας;
Επειδή θα πρέπει να μάθουν όλοι την Πραγματική Αλήθεια, και πολύ περισσότερο όσοι δεν βρέθηκαν στο κλειστό, οφείλουμε να επανέλθουμε, παρόλο που εξ’ αρχής προσπαθήσαμε να μην διαταραχθούν οι φιλικές μας σχέσεις.
Τολμάτε να ισχυρίζεστε ότι μας κάνατε χάρη που δεν μας πήγατε στο αυτόφωρο. Άραγε εάν προχωρούσαμε στην κατάθεση Μήνυσης, όπως μας υπέδειξε η Αξιωματικός της Αστυνομίας που προσήλθε στο κλειστό μετά τα επεισόδια, ποιος θα πήγαινε στο αυτόφωρο; 
Στο αυτόφωρο λοιπόν θα πήγαινε ο πρόεδρος του ΚΟΡΟΙΒΟΥ, γιατί ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιήθηκε, χωρίς την απαιτούμενη άδεια διεξαγωγής του, σύμφωνα με τουςΝ.3057/2002 άρθρο 9 παρ. 8 και Ν.4049/2012 άρθρο 22 παρ. 9.
Δώστε λοιπόν σήμερα στην δημοσιότητα, τον αριθμ. πρωτοκόλλου της άδειας που είχατε εκδώσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον αριθμό ΑΔΑ από τη Διαύγεια, για τον συγκεκριμένο μεταξύ μας αγώνα που πραγματοποιήθηκε.
Άραγε ποιο έγγραφο καταθέσατε στους διαιτητές πριν την έναρξη, ώστε να μην αναβάλουν τον αγώνα μηδενίζοντας και την ομάδα σας;
 Εκτός και εάν προχώρησαν σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ κατά το άρθρο 13 παρ. 3δ και έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα διότι όφειλαν να υπάρχει παρουσία Αστυνομικής Δύναμης στο κλειστό.
Ισχυριστήκατε ψευδώς ότι οι νεαροί αθλητές μας έδειχναν τα γεννητικά τους όργανα κάνοντας και χειρονομίες με αποτέλεσμα να εξαγριώσουν τους φιλάθλους.
Μεγάλο ψέμα, αφού καμία μα καμία διαμαρτυρία δεν υπήρξε από τους φιλάθλους σας κατά την διάρκεια των σετ, σχετικά με την συμπεριφορά των παιχτών μας, απεναντίας σε κάθε σφύριγμα των διαιτητών, που θεωρούσατε ότι αδικούσε την ομάδα σας, διαμαρτύρονταν οι οπαδοί σας και έμπαιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Παράλληλα σε κάθε σέρβις που καλούνταν να εκτελέσουν οι αθλητές μας, βίωναν τα «Γαλλικά» και την ψυχολογική πίεση των οπαδών σας όπως συνηθίζετε σε κάθε αγώνα.  
Άραγε η κερκίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, τις από το νόμο προδιαγραφές αλλά και την άδεια για την ομαλή διεξαγωγή του εκάστοτε αγώνα;
Με το τέλος του κάθε αγώνα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πριν ακόμη γίνει ο καθιερωμένος χαιρετισμός;  
Άραγε μπόρεσαν, ο συντάκτης της ανακοίνωσής σας καθώς και οι διαιτητές που κρύφτηκαν στα αποδυτήρια, να διακρίνουν μέσα στα δευτερόλεπτα που εξελίχθησαν τα σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια από τον αλλόφρονα όχλο, τους συγκεκριμένους αθλητές μας ότι ήταν πρωταγωνιστές, αλλά και το τεχνικό team ότι έμεινε άπραγο στα γεγονότα;  
Εάν είχε κτυπηθεί στα γεννητικά όργανα όπως ψευδώς επικαλείστε, ο παλιός παίκτης και βοηθός προπονητή Γ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, πως ήταν δυνατόν να πρωτοστατεί και να γρονθοκοπεί τον αθλητή μας ΣΥΡΟ Γ.;
Όσο αφορά το μέλλον, η ομάδα μας θα συνεχίσει να υποδέχεται φιλικά την ομάδα του ΚΟΡΟΙΒΟΥ, τους γονείς και τους φίλους που την συνοδεύουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όμως σας καλούμε για μία ακόμη φορά, να αποβάλλετε τις ενοχές που πιθανόν νοιώθετε από τα συμβάντα και να καταδικάσετε τα γεγονότα.
Παράλληλα σας τονίζουμε ότι στα επόμενα μεταξύ μας παιχνίδια στην Πάτρα, να μην συμπεριλαμβάνετε στην αποστολή της ομάδα σας τον Γ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ, όπου συμπεριφέρθηκε σαν ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ και όχι σαν τέως αθλητής, παιδαγωγός και βοηθός προπονητή.
Σε ότι αφορά την ομάδα μας, θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο και σύμφωνα με τους νόμους, τόσο τους αθλητές μας, όσο και την Ιστορία της Ε.Α.Π. για την προσφορά της στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.
Θα συμβάλλουμε με κάθε μέσο στην Πάταξη της Βίας από τα γήπεδα, προς όφελος του αθλητισμού και της Νέας Γενιάς. 
Γιατί αιώνες τώρα η λέξη αθλητισμός σημαίνει  συστηματική σωματική καλλιέργεια, σεβασμό του άλλου, του συναθλητή ή του αντιπάλου, τήρηση κανόνων της συλλογικής ζωής, αίσθημα της αλληλεγγύης, της προσπάθειας και του "ευ αγωνίζεσθαι".
Όλα αυτά αποτελούν αξίες που καλλιεργούνται μέσα από τον αθλητισμό. Δυστυχώς όμως φανατικοί φίλαθλοι αλλοιώνουν τη σημασία του αθλητισμού.
   Πολλοί περισσότερο παράγοντες που μοναδικό σκοπό έχουν την Άνοδο της ομάδος τους σε μεγαλύτερη κατηγορία, δηλητηριάζοντας πολλές φορές την προσπάθεια των αθλητών τους.

Από το Blogger.