Headlines
Αναρτήθηκε: Δευτέρα 5 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Πάτρα: «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη Μικρή Περιμετρική

Το «πράσινο φως» έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την επανεκκίνηση των εργασιών στην Μικρή Περιμετρική Πατρώνεγκρίνοντας
τον προσυμβατικό έλεγχο του έργου και έτσι να απομένει μέσα στις επόμενες ημέρες, μόνο η υπογραφή της σύμβασης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον ανάδοχο, για να πιάσουν έτσι άμεσα δουλειά και τα συνεργεία.
Μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία, υπογράφεται η σύμβαση και εγκαθίσταται ο ανάδοχος για να ξεκινήσει τις εργασίες και το έργο να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες μέσα στο 2015. Το έργο, η «Κατασκευή Μικρής Περιμετρικής Πατρών» είναι προϋπολογισμού 27.000.000 ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ.
«Πραγματικά η κατασκευή αυτού του έργου έχει μετατραπεί σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας». Ξεκίνησε το 2004 και θα έπρεπε κανονικά να έχει παραδοθεί το 2008. Όμως μετά από χρόνια αναμονής και καθυστερήσεων, κυρίως λόγων των σοβαρών τεχνικών και νομικών εκκρεμοτήτων, πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως άμεσα εγκαθίστανται τα συνεργεία και ξεκινούν οι εργασίες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως «καταφέραμε με πάρα πολύ επίπονο αγώνα και προσπάθειες να ξεκολλήσουμε αυτό το σημαντικό έργο για την Πάτρα και ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με χρηματοδότηση που είναι ήδη εξασφαλισμένη. Η παράδοση του έργου αυτού στους πολίτες θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και κυρίως στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης. Η Μικρή Περιμετρική ‘καρκινοβατούσε’ για χρόνια και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε ότι οδεύουμε προς την ολοκλήρωσή του».
Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής που αποδίδει καρπούς προς όφελος των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, όπως κάνουμε από την αρχή που αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια. Προάγουμε και για την ερχόμενη πενταετία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που αξιοποιεί ορθολογικά και βιώσιμα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της: τους ανθρώπους της, την παράδοσή της, την ιστορία της και τον φυσικό της πλούτο. Κάνουμε σταθερά βήματα, διεκδικώντας αυτό που αξίζει στους συμπολίτες μας, με στόχο να μην αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα αύριο».
Να σημειωθεί πως με το έργο αυτό, καθώς και με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Κανακάρη, όχι μόνο θα αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο ιστορικό κέντρο  της Πάτρας, αλλά θα είναι δυνατόν πλέον να προχωρήσουν και άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις όπως είναι οι πεζοδρομήσεις, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Δύο ακόμα συμβάσεις – Κατολισθήσεις στη Μικρή Περιμετρική και Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα στον κόμβο Ακτή Δυμαίων και Ανθείας
Δύο, επιπλέον, συμβάσεις η μία ιδιαιτέρως σημαντική για τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής Πατρών, υπεγράφησαν από τονΑντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Σχεδιασμός έργων αποκατάστασης κατολισθήσεων και αστοχιών στο τμήμα από Χ.Θ.0+150 ΕΩΣ Χ.θ. 0+980 της μικρής περιμετρικής Πατρών», προϋπολογισμού 73.821,84 ευρώ και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013».
Το δεύτερο έργο είναι η ανακατασκευή ασφαλτοτάτηπα στο κόμβο Ακτή Δυμαίων και Ανθείας (στη θέση νέου λιμένα Πατρών). Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2013 – ΣΑ ΕΠ001 2013ΕΠ00100000.
Αφορά ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα κυρίως επί των δύο οδών Ακτής Δυμαίων και της Ανθείας που χρησιμοποιούνται από πλήθος πολιτών, για την αποκατάσταση των καθιζήσεων και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών και για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Να σημειωθεί πως επί της οδού Ακτής Δυμαίων θα διαστρωθεί αντιολισθηρή ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

Από το Blogger.