Headlines
Αναρτήθηκε: Παρασκευή 16 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Πάτρα: Young Europeans Startup

Το Ευρωπαϊκό Έργο YES - Young Europeans
Startup http://www.youngstartups.eu/ προσπαθεί να στηρίξει τους νέους (16-30 ετών) από 6 χώρες εταίρους (Τσεχία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα), ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή, να τους εξοπλίσει με νέες επιχειρηματικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους και το πνεύμα της καινοτομίας ώστε να εκτιμήσουν όλες τις οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες που προσφέρονται από τα κοινοτικά προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων των νεοφυών επιχειρήσεων - Start Ups). Το έργο προσπαθεί να απαντήσει στις κοινές ανάγκες των χωρών των εταίρων, που σχεδιάζουν να αναπτύξουν προγράμματα κατάρτισης στον τομέα της ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων, να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με επιτυχημένους νέους επιχειρηματίες, διαγωνισμούς επιχειρηματικών σχεδίων, συνέδρια και συναντήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

                Συμμετέχων οργανισμός στο Έργο αποτελεί η InterMedi@KT http://www.intermediakt.org/ με έδρα την Πάτρα η οποία είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που λειτουργεί ως μεσάζων για την επαγγελματική εκπαίδευση, την κατάρτιση και την καινοτομία. Στόχος της είναι η υποστήριξη, ευαισθητοποίηση και η ενδυνάμωση των δράσεων των εξελισσόμενων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας.

                Στις 21-23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το 3ο Meeting του Έργου παράλληλα με:

·         Συνέδριο το οποίο θα λάβει χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 22/5 από τις 18:00 και μετά στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ και στο οποίο θα παρουσιαστούν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Έργου αλλά και σύντομες παρουσιάσεις από επιτυχημένους επιχειρηματίες τις περιοχής και σχετικούς φορείς που προωθούν την ανάπτυξη, καινοτομία και επιχειρηματικότητα όπως:

o   Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Πατρών
o   IppoSxeseis
o   Susurrus
o   The Travel Insiders
o   Boulevard School of English
o   Open Coffee Patras

Οι ομιλίες θα είναι στα αγγλικά  και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


·         Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο "Business Startup". Μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες σε όλες τις χώρες του Έργου σχετικά με τις ανάγκες των νέων που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις ιδέες τους στην αγορά εργασίας, διαμορφώθηκαν σεμινάρια κατάρτισης για την επιχειρηματικότητα τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε κάθε χώρα. Ένα τριήμερο σεμινάριο (21-23/5) θα διεξαχθεί και στην Πάτρα με την συμμετοχή ξένων και Ελλήνων εκπαιδευόμενων και θα λάβει χώρα στα εκπαιδευτήρια ΚΑΠΑ http://www.kapalearn.gr τα οποία αποτελούν τοπικό συνεργάτη του Έργου. 

Από το Blogger.