Headlines
Αναρτήθηκε: Σάββατο 17 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Πόσα ανασφάλιστα οχήματα εντοπίστηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2014 στην Πάτρα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας, το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, με σκοπό την
αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των επιβατών και των οχημάτων, διενεργεί καθημερινά συστηματικούς ελέγχους για την αποτροπή κυκλοφορίας οχημάτων των οποίων οι οδηγοί δεν είναι εφοδιασμένοι με ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Κατά τη διάρκεια των τροχονομικων ελέγχων, το πρώτο τετράμηνο τους έτους 2014, βεβαιώθηκαν αποκλειστικά από την Τροχαία Πατρών 113 παραβάσεις σε οδηγούς οχημάτων τα οποία ήταν ανασφάλιστα.

Σύμφωνα με την Νομοθεσία, πέραν των ποινικών συνεπειών σε βαθμό πταίσματος που επιβάλλονται στον οδηγό ο οποίος εντοπίζεται να οδηγεί χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο, βεβαιώνεται και διοικητικό πρόστιμο από 250 έως 1000 ευρώ ανάλογα με το είδος του οχήματος ενώ αφαιρούνται και το δίπλωμα οδήγησης του οδηγού και τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος για 6 μήνες αντί 10 ημέρες που ισχύει έως σήμερα.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση εμπλοκής ανασφάλιστου οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, ακόμα και υλικών ζημιών, ανεξάρτητα υπαιτιότητας του οδηγού του, αφαιρούνται επί τόπου τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος για δυο συνολικά έτη και τρία σε περίπτωση υποτροπής.

Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράση της, ενημερώνει και παρακαλεί τους πολίτες να τηρούν το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να εφοδιάζονται έγκαιρα με τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης και κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγουν τις συνέπειες.

Από το Blogger.