Headlines
Αναρτήθηκε: Παρασκευή 9 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Πάτρα: «Ζητάμε να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το Σύμφωνο Αποδοχής όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων του Δήμου Πατρέων, λέει ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού «Πάτρα Δυνατή»

Η σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο
τύπου της παράταξης Πάτρα Δυνατή κ. Πέτρο Αχιλλεόπουλο.

Πείτε όλη την αλήθεια στους πολίτες.
Ζητάμε να δοθεί άμεσα  στη δημοσιότητα το ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΡΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ του Δήμου Πατρέων.

Χθες διατύπωσα ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους  που σκιαμαχούν… για τα οικονομικά του Δήμου. Σήμερα τους καλώ να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες, αλλά και να δοθεί στη δημοσιότητα το ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΡΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ του Δήμου Πατρέων, απαντώντας με ειλικρίνεια στο ερώτημα αν ο Δήμος της Πάτρας έχει υπαχθεί στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης ή όχι?
Ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου Πατρέων  ανέρχεται στα 179.981.823 € και είναι γνωστό το γεγονός ότι χρειάστηκαν επανειλημμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ. για την έγκριση αυτού του προϋπολογισμού ,  δεδομένου ότι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι τον καταψήφιζαν λόγω της περικοπής των δαπανών για τον Κοινωνικό Τομέα, κατά 400.000 ευρώ.
Παρά ταύτα όμως, ο σημερινός δήμαρχος εμφανίζεται τώρα προεκλογικά να προβάλλει το ενισχυμένο κοινωνικό πρόσωπο του Δημοτικής Αρχής !
Όμως πέρα απ’ αυτό που το θεωρώ ήσσονος σημασίας, οκ . Δημαράς σε σχετικές δηλώσεις του στον τοπικό τύπο, μετά την ψήφιση του πρ/σμού του 2014αναφερόμενος στη περικοπή των κοινωνικών δαπανών, ισχυρίστηκε ότι η αυτό οφείλεται στη μείωση των Εσόδων του Δήμου και πρόσθεσε: «ότι δεν είναι δυνατή η απόκλιση από τον προϋπολογισμό, διότι από φέτος η απόκλιση από τον προϋπολογισμό   επιβάλει  απολύσεις προσωπικού και αύξηση των δημοτικών τελών».
Τι υποκρύπτει αυτή η δήλωση του κ. Δημαρά?
  Ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα που δεν γνωρίζουν οι πολίτες?
  Ποιο είναι άραγε το κόστος της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου λόγω της εμπροσθοβαρούς αποπληρωμής των υφιστάμενων χρεών του, μέσω του προγράμ-ματος εξυγίανσης, δηλαδή του μνημονίου που υπέγραψε?
  Γιατί επιμένει να εμφανίζει αυτή τη χρηματοδότηση ως επιχορήγηση, αφού πρόκειται για άτοκη βραχυπρόθεσμη δανειοδότηση και τα ποσά αυτά πρέπει να επιστραφούν σε 4 χρόνια μέσω παρακράτησης οφειλόμενων πόρων προς το Δήμο?
Και δεδομένου ότι: 
α) ο Δήμος τα τελευταία τρία χρόνια έχει ήδη απωλέσει πάνω από το 60% των κεντρικών πόρων και β) οι ανταποδοτικοί και λοιποί πόροι του μειώνονται δραματικά λόγω της κρίσης, δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Δημαράς ότι.η παρακράτηση από το Δημόσιο και  των μελλοντικών τακτικών εσόδων μας, υποθηκεύει καίρια τη όποια δυνατότητα του Δήμου της Πάτρας στο να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας?
    Καλούμε το Δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα το  ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΡΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ του Δήμου Πατρέων που υπέγραψε, για να το γνωρίζουν όλοι  οι πολίτες της Πάτρας, πριν πάνε στη κάλπη.

Από το Blogger.