Headlines
Αναρτήθηκε: Δευτέρα 12 Μαΐου 2014
Δημοσιεύτηκε στο Patrasnews.com

Πάτρα: H "Νέα Πόλη" για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και την καθημερινότητα

Από τον συνδυασμό «Νέα Πόλη» του υποψηφίου
Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Χριστόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη «Νέα Πόλη» πιστεύμε ότι με σωστό προγραμματισμό και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων η ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας θα γίνει καλύτερη. Δεν χρειάζονται θαύματα για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά ο Δήμος στις απαιτήσεις των συνδημοτών μας σε θέματα καθημερινότητας.
Οι δημότες πληρώνουν τέλη και φόρους στο Δήμο για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που έχει την υποχρέωση να τους προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι πολίτες, δεν είναι πελάτες...
Η «Νέα Πόλη» θέλει τον Δήμο να στηρίζεται σε γερά πόδια, στις δικές του δυνάμεις. Με σωστή οργάνωση οι δημοτικές υπηρεσίες μπορούν να εκτελέσουν εργασίες για τις οποίες δεν χρειάζεται να απευθυνθούμε στην Πολιτεία. Φτάσαμε μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές για να κλείσει ο Δήμος μερικές λακούβες σε δρόμους, να κόψει τα χορτάρια που «πνίγουν» τις γειτονιές μακριά από το κέντρο, να αντικαταστήσει σπασμένα καλάθια απορριμμάτων και πλάκες σε πλατείες, να αλλάξει μερικές λάμπες ηλεκτροφωτισμού. Απλώς για να μας δείξουν ότι είναι...παρόντες. Ή μήπως απέκτησε χρήματα ξαφνικά ο δήμος πριν τις εκλογές...;
Ο Δήμος πάσχει από οργάνωση και προγραμματισμό. Δεν χρειάζεται απλά έναν διαχειριστή, αλλά μια αποφασισμένη δημοτική αρχή, που θα υλοποιήσει τον προεκλογικό σχεδιασμό της με την σύμφωνη γνώμη των συμπολιτών μας.
Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά στις μέρες μας, το αυτονόητο είναι μία πραγματική επανάσταση.
Εμείς στη «Νέα Πόλη» σχεδιάζουμε μια Πόλη να ζεις. Ο δήμος οργανώνεται και αναλαμβάνει την συντήρηση του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητά του. Συντηρεί τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό. Συγκεντρώνει και επικαιροποιεί τις κυκλοφοριακές μελέτες που έχουν γίνει για την Πάτρα, και προωθεί την σταδιακή εφαρμογή τους. Δημιουργεί περιφερειακούς χώρους στάθμευσης των οχημάτων. 
Κατασκευάζει δίκτυο ποδηλατόδρομων και νέων πεζόδρομων. Διεκδικεί την άμεση επέκταση του Προαστιακού από Ψαθόπυργο έως την Δυτική Αχαϊα.
Ο Δήμος δεν είναι κομπάρσος, αλλά πρωταγωνιστής στην δημιουργία προοπτικών για την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Στη «Νέα Πόλη» που αγαπάμε. Στη «Νέα Πόλη» που αλλάζουμε επιτέλους την πορεία της στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου...

Από το Blogger.